Evenementen

Optelec brengt Zoomtext Fusion op de markt

Optelec kondigde vandaag de release aan van : ZoomText® Fusion voor Windows®. Het goede van Jaws en ZoomText verenigd!

Lees meer

Belangrijk bericht voor gebruikers van Window-Eyes!

Vanaf heden wordt Window-Eyes niet meer verkocht en verder ontwikkeld.  Momenteel werkt de software nog gewoon, maar op termijn zal dit wel problemen opleveren. 

Optelec staat klaar om u te ondersteunen bij de overstap naar een nieuwe screenreader.   In bepaalde gevallen kunt u gratis overstappen naar Jaws 18.  Stuur de gegevens van uw Window-Eyes licentie door naar info@optelec.be en we contacteren u voor een oplossing.

Lees meer

Belangrijke updates van onze software in verband met de april update van Windows 10

Gebruikt u Windows 10 samen met JAWS 16, JAWS 17, MAGic 13.1, ZoomText 10.x, of Supernova 15 of 16, dan is het belangrijk dat u deze versies bijwerkt conform de hieronder aangeboden informatie. Microsoft komt vanaf 11 april (wordt niet meteen aan alle gebruikers aangeboden) met de Windows 10 Creators update die zonder deze updates problemen gaat geven in het aanmeldscherm en het startmenu van Windows 10. Omdat het achteraf lastig wordt om de updates van onze producten zonder hulp van derden te installeren, raden wij u aan om dit voor de Windows 10 update te doen.

Lees meer

Belangrijk bericht voor ZoomText gebruikers

 

Indien uw versie van Zoomtext 10.1 niet meer opstart, dan kunt u hier de nieuwste versie downloaden en installeren.

Lees meer

Freedom Scientific USA en Optelec bundelen krachten in dienstverlening voor blinden en slechtzienden

Freedom Scientific USA en Optelec kondigen vandaag hun fusie aan, waardoor ze ’s werelds grootste leverancier van ondersteunende technologie voor blinden en slechtzienden zijn geworden.

Lees meer

Status ondersteuning Windows 10

Microsoft roept steeds explicieter gebruikers van Windows 7 en 8 op om over te schakelen naar Windows 10.  Wij raden onze klanten nog steeds af om hierop in te gaan. 

Als je een goed werkend systeem hebt, is er geen enkele reden om dit te upgraden naar Windows 10.

Lees meer

Met de Traveller HD komt u overal!

De Traveller HD kunt u overal gebruiken: thuis, op werk, op school of… op vakantie!

Lees meer

Dag van de Witte Stok

Al sinds 1970 wordt er ieder jaar op 15 oktober tijdens de Dag van de Witte Stok stil gestaan bij blinden en slechtzienden, die zelfstandig door het leven gaan en hoe knap dat eigenlijk is. 

Lees meer

World Sight Day 2015: Eye Care For All

Vandaag is World Sight Day, de dag dat we speciale aandacht geven aan onze ogen. Wereldwijd zijn er zo’n 285 miljoen mensen met een visuele beperking en dit aantal zal blijven groeien doordat we steeds ouder worden. Gelukkig kunnen de meeste visuele problemen behandeld of voorkomen worden.

Lees meer

Gewoon lezen met de Traveller HD

Optelec introduceert de Traveller HD, een nieuw soort leestablet waarmee slechtzienden gedrukte teksten kunnen lezen. De Traveller HD toont teksten in scherpe, vergrote letters en in hoog contrast, waardoor het makkelijker te lezen is. Het scherm kan horizontaal bewogen worden, om het lezen nog aangenamer te maken.

Lees meer

Telefoon: 050/357555