Evenementen

Belangrijk bericht voor ZoomText gebruikers

 

Indien uw versie van Zoomtext 10.1 niet meer opstart, dan kunt u hier de nieuwste versie downloaden en installeren.

Lees meer

Freedom Scientific USA en Optelec bundelen krachten in dienstverlening voor blinden en slechtzienden

Freedom Scientific USA en Optelec kondigen vandaag hun fusie aan, waardoor ze ’s werelds grootste leverancier van ondersteunende technologie voor blinden en slechtzienden zijn geworden.

Lees meer

Status ondersteuning Windows 10

Microsoft roept steeds explicieter gebruikers van Windows 7 en 8 op om over te schakelen naar Windows 10.  Wij raden onze klanten nog steeds af om hierop in te gaan. 

Als je een goed werkend systeem hebt, is er geen enkele reden om dit te upgraden naar Windows 10.

Lees meer

Met de Traveller HD komt u overal!

De Traveller HD kunt u overal gebruiken: thuis, op werk, op school of… op vakantie!

Lees meer

Dag van de Witte Stok

Al sinds 1970 wordt er ieder jaar op 15 oktober tijdens de Dag van de Witte Stok stil gestaan bij blinden en slechtzienden, die zelfstandig door het leven gaan en hoe knap dat eigenlijk is. 

Lees meer

World Sight Day 2015: Eye Care For All

Vandaag is World Sight Day, de dag dat we speciale aandacht geven aan onze ogen. Wereldwijd zijn er zo’n 285 miljoen mensen met een visuele beperking en dit aantal zal blijven groeien doordat we steeds ouder worden. Gelukkig kunnen de meeste visuele problemen behandeld of voorkomen worden.

Lees meer

Gewoon lezen met de Traveller HD

Optelec introduceert de Traveller HD, een nieuw soort leestablet waarmee slechtzienden gedrukte teksten kunnen lezen. De Traveller HD toont teksten in scherpe, vergrote letters en in hoog contrast, waardoor het makkelijker te lezen is. Het scherm kan horizontaal bewogen worden, om het lezen nog aangenamer te maken.

Lees meer

Update besturingssysteem naar Windows 10 - NIET uitvoeren!

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 10 vanaf 29 juli gelanceerd zal worden. Windowsgebruikers kunnen sinds vandaag reeds een melding krijgen om de nieuwe Windowsversie te reserveren. Optelec raadt aan om hier voorlopig nog niet op in te gaan en uw huidige Windowsversie te blijven gebruiken.

De mogelijkheid bestaat dat een aantal functies van de huidige vergrotings-, spraak- en braillesoftware niet onmiddellijk zullen werken onder het nieuwe besturingssysteem. Daarom kan u best met uw huidige Windowsversie blijven werken tot de softwareproducten hieraan aangepast zijn.

Hou onze website in de gaten. Wij bezorgen u de informatie zodra deze beschikbaar is. 

Lees meer

Optelec steunt FORCE in Afrika

In Afrika groeit het aantal visueel gehandicapten door ziekte, armoede en gebrek aan kennis over de aandoeningen en hoe ermee om te gaan. Net als Optelec zet de stichting FORCE zich in om blinde en slechtziende kinderen en volwassenen te voorzien van oplossingen waardoor ook zij kunnen lezen en leren. Wij steunen de missie van FORCE en hebben FarViews geschonken zodat deze kinderen weer toegang tot scholing en vervolg onderwijs hebben. Zo krijgen zij de kans krijgen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Lees meer

Optelec op de ZieZo-Beurs in 2015

Op  donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2015 nodigen wij u uit op de 2de editie van Ziezo-Vlaanderen in Antwerp Expo.  Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen.

Lees meer

Telefoon: 050/357555