Over Optelec

Profiel Optelec

Het Nederlandse bedrijf Optelec is ‘s werelds grootste ontwikkelaar en fabrikant van optische en elektronische hulpmiddelen voor slechtziende en blinde mensen en mensen met dyslexie, waarmee hen toegang tot informatie wordt verschaft. Met deze hulpmiddelen kunnen deze mensen in zowel de school-, werk- als thuissituatie zoveel mogelijk zelfstandigheid behouden en, door hun beperking te overbruggen, zich ontwikkelen zoals alle anderen. Informatie wordt gedigitaliseerd en op zodanige manier en vorm aangeboden dat deze doelgroepen er toegang tot krijgen. Toegang wordt verkregen door bijvoorbeeld vergroting, contrastering, braille, spraak en draadloze communicatietechnieken.
Om de hulpmiddelen effectief en betaalbaar te kunnen maken, maakt Optelec zoveel mogelijk gebruik van de nieuwste technische bouwstenen, die door de algemene industrie worden aangereikt. Daarnaast, door wereldwijde afzet en modulaire designs, kan Optelec grote productieaantallen realiseren en daardoor effectief haar productie zoveel mogelijk uitbesteden. 

 

Missie

Het verbeteren van kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking en dyslectici door simpele en effectieve oplossingen aan te reiken.

Simpele en effectieve oplossingen

Onze leesregels, beeldschermloepen, elektronische handloepen en voorleesapparatuur worden door Optelec zelf ontwikkeld. Bedieningsgemak staat centraal in onze productontwikkeling. Waar nodig werken wij samen met onze partners en andere leveranciers.

Ons moederbedrijf Optelec B.V. werkt voortdurend aan nieuwe technologieën en nog betere producten. De behoeften van blinde en slechtziende mensen zijn daarbij belangrijk, want zij gaan de producten immers gebruiken. Daarom werkt Optelec met een vast internationaal panel van blinden en slechtzienden die nieuwe hulpmiddelen uitvoerig testen, voordat ze in productie worden genomen.

 

 

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.