Evenementen

Dag van de Witte Stok

Al sinds 1970 wordt er ieder jaar op 15 oktober tijdens de Dag van de Witte Stok stil gestaan bij blinden en slechtzienden, die zelfstandig door het leven gaan en hoe knap dat eigenlijk is. 

Lees meer

World Sight Day 2015: Eye Care For All

Vandaag is World Sight Day, de dag dat we speciale aandacht geven aan onze ogen. Wereldwijd zijn er zo’n 285 miljoen mensen met een visuele beperking en dit aantal zal blijven groeien doordat we steeds ouder worden. Gelukkig kunnen de meeste visuele problemen behandeld of voorkomen worden.

Lees meer

Gewoon lezen met de Traveller HD

Optelec introduceert de Traveller HD, een nieuw soort leestablet waarmee slechtzienden gedrukte teksten kunnen lezen. De Traveller HD toont teksten in scherpe, vergrote letters en in hoog contrast, waardoor het makkelijker te lezen is. Het scherm kan horizontaal bewogen worden, om het lezen nog aangenamer te maken.

Lees meer

Optelec steunt FORCE in Afrika

In Afrika groeit het aantal visueel gehandicapten door ziekte, armoede en gebrek aan kennis over de aandoeningen en hoe ermee om te gaan. Net als Optelec zet de stichting FORCE zich in om blinde en slechtziende kinderen en volwassenen te voorzien van oplossingen waardoor ook zij kunnen lezen en leren. Wij steunen de missie van FORCE en hebben FarViews geschonken zodat deze kinderen weer toegang tot scholing en vervolg onderwijs hebben. Zo krijgen zij de kans krijgen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Lees meer

Hoe kan een beeldschermloep een kind helpen?

Optelec en Sight Savers America hebben de laatste jaren samengewerkt om gratis MultiViews te geven aan slechtziende kinderen. Met gepaste trots presenteren wij nu de resultaten van deze samenwerking en een video van een kind wiens leven drastisch is verbeterd.

Lees meer

De invloed van hulpmiddelen op het leven van mensen met een visuele beperking

Er is al veel onderzoek gedaan naar hoe oogaandoeningen iemands leven en lifestyle veranderen. Maar wat weten we eigenlijk over de effectiviteit van hulpmiddelen?

Lees meer

Luisteren van internet radio stations met Victor Reader Stream

De Victor Reader Stream (nieuwe model) kan draadloos (WiFi) aangesloten worden op internet. Met deze functie kan dit jaar via Aangepast lezen worden gedownload, direct op de Stream. Nu al kan met de WiFi functie geluisterd worden naar internet radio stations.

Lees meer

Optelec introduceert de Compact 6 HD Speech

Met de zakformaat Compact 6 HD Speech kunt u genieten van spraak onderweg: richt de camera, leg de tekst vast en laat deze voorlezen.

Lees meer

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.