Evenementen

Dag van de Witte Stok

Al sinds 1970 wordt er ieder jaar op 15 oktober tijdens de Dag van de Witte Stok stil gestaan bij blinden en slechtzienden, die zelfstandig door het leven gaan en hoe knap dat eigenlijk is. 

Lees meer

World Sight Day 2015: Eye Care For All

Vandaag is World Sight Day, de dag dat we speciale aandacht geven aan onze ogen. Wereldwijd zijn er zo’n 285 miljoen mensen met een visuele beperking en dit aantal zal blijven groeien doordat we steeds ouder worden. Gelukkig kunnen de meeste visuele problemen behandeld of voorkomen worden.

Lees meer

Gewoon lezen met de Traveller HD

Optelec introduceert de Traveller HD, een nieuw soort leestablet waarmee slechtzienden gedrukte teksten kunnen lezen. De Traveller HD toont teksten in scherpe, vergrote letters en in hoog contrast, waardoor het makkelijker te lezen is. Het scherm kan horizontaal bewogen worden, om het lezen nog aangenamer te maken.

Lees meer

Update besturingssysteem naar Windows 10 - NIET uitvoeren!

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 10 vanaf 29 juli gelanceerd zal worden. Windowsgebruikers kunnen sinds vandaag reeds een melding krijgen om de nieuwe Windowsversie te reserveren. Optelec raadt aan om hier voorlopig nog niet op in te gaan en uw huidige Windowsversie te blijven gebruiken.

De mogelijkheid bestaat dat een aantal functies van de huidige vergrotings-, spraak- en braillesoftware niet onmiddellijk zullen werken onder het nieuwe besturingssysteem. Daarom kan u best met uw huidige Windowsversie blijven werken tot de softwareproducten hieraan aangepast zijn.

Hou onze website in de gaten. Wij bezorgen u de informatie zodra deze beschikbaar is. 

Lees meer

Optelec steunt FORCE in Afrika

In Afrika groeit het aantal visueel gehandicapten door ziekte, armoede en gebrek aan kennis over de aandoeningen en hoe ermee om te gaan. Net als Optelec zet de stichting FORCE zich in om blinde en slechtziende kinderen en volwassenen te voorzien van oplossingen waardoor ook zij kunnen lezen en leren. Wij steunen de missie van FORCE en hebben FarViews geschonken zodat deze kinderen weer toegang tot scholing en vervolg onderwijs hebben. Zo krijgen zij de kans krijgen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Lees meer

Optelec op de ZieZo-Beurs in 2015

Op  donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2015 nodigen wij u uit op de 2de editie van Ziezo-Vlaanderen in Antwerp Expo.  Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen.

Lees meer

Optelec België bestaat 15 jaar!

Optelec België bestaat 15 jaar!

In 2015 is Optelec 15 jaar actief in België. Dit vieren wij een gans jaar lang met speciale promoties en acties.

Hou daarom zeker onze website en facebookpagina in de gaten.

www.optelec.be

www.facebook.be/optelecbelgie 

Lees meer

Hoe kan een beeldschermloep een kind helpen?

Optelec en Sight Savers America hebben de laatste jaren samengewerkt om gratis MultiViews te geven aan slechtziende kinderen. Met gepaste trots presenteren wij nu de resultaten van deze samenwerking en een video van een kind wiens leven drastisch is verbeterd.

Lees meer

De invloed van hulpmiddelen op het leven van mensen met een visuele beperking

Er is al veel onderzoek gedaan naar hoe oogaandoeningen iemands leven en lifestyle veranderen. Maar wat weten we eigenlijk over de effectiviteit van hulpmiddelen?

Lees meer

Feestelijke opendeurdagen

Optelec België bestaat 15 jaar!

Optelec België bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden! Graag nodigen wij u uit in onze kantoren te Brugge voor drie feestelijke opendeurdagen. 

Lees meer

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.