Wat is er nieuw in ZoomText (en Fusion) 2024?

Omgekeerd aanwijzerschema voor de muis

Het aanwijzerschema "Omgekeerd" is een nieuwe aanwijzer verbetering die beschikbaar is in ZoomText en Fusion 2024. Bij gebruik van andere aanwijzerschema's heeft de aanwijzer altijd een effen kleur. U kunt ook de grootte van de aanwijzer vergroten, waardoor een groter deel van het scherm wordt weergegeven. Door de kleuren van de aanwijzer en de achtergrond om te keren, kunt u de positie van de aanwijzer snel vinden. Onder de aanwijzer kunnen kijken is erg handig op elk vergrotingsniveau. Als u de muisaanwijzer bijvoorbeeld over een zwarte achtergrond op het scherm beweegt, verandert de aanwijzer in wit en omgekeerd.

Om het schema van de omgekeerde aanwijzer te kiezen, doet u het volgende:

1.            Klik in ZoomText of Fusion op de werkbalk in de tab Vergroting op het onderste gedeelte van de knop Aanwijzer.

2.            Kies Schema in het Aanwijzer menu.

3.            Kies Omgekeerd in het Schema submenu.

Opmerking: u kunt de grootte van de aanwijzer wijzigen met de instellingen op het tabblad Aanwijzer van het dialoogvenster Instellingen schermverbetering.

 

Muisaanwijzer vergroten

De instelling voor de grootte van de aanwijzer is bijgewerkt voor ZoomText en Fusion 2024.

Gebruikers ondervonden vaak problemen met de vooraf gedefinieerde grootte van aanwijzers. Na verloop van tijd merkten ze dat het formaat "groot" niet meer aan hun behoeften voldeed en dat de overgang naar "extra groot" te groot was. Met deze update kunnen ze de grootte van de muisaanwijzer stapsgewijs aanpassen aan hun behoeften.

Met de bijgewerkte instelling voor de grootte van de aanwijzer kunnen gebruikers kiezen uit 15 verschillende groottes en de vergrote aanwijzer afstemmen op hun behoeften. In vorige versies van ZoomText en Fusion was u beperkt tot drie groottes: standaard, groot en extra groot.

Om de nieuwe instellingen voor de grootte van de aanwijzer uit te proberen, doet u het volgende:

1.            Klik op het tabblad Vergroter op de pijl naast Aanwijzer of navigeer naar Aanwijzer en druk op de pijl omlaag.

2.            Kies Instellingen in het menu Aanwijzer.

3.            Doe een van de volgende dingen:

- Kies de knop Aanpassen rechts van het actieve aanwijzerschema.

- Kies het schema Aangepast.

4.            Verplaats de schuifregelaar Grootte in de Aangepaste instellingen om de grootte van de aanwijzer te vergroten of te verkleinen.

 

Nieuwe Enkele Wig cursor verbeteringen

De Enkele wig onder en de Enkele wig boven cursors zijn twee nieuwe cursorschema's die beschikbaar zijn in ZoomText en Fusion 2024. Het cursorschema Enkele wig onder toont een enkele blauwe driehoek onder de huidige cursorpositie. Het Enkele wig boven cursorschema toont een enkele blauwe driehoek boven de huidige cursorpositie.

Om een van de enkele wig cursors te kiezen, doet u het volgende:

1.            Klik op het onderste gedeelte van de Cursor knop op het tabblad Vergroter in ZoomText of Fusion.

2.            Kies Schema in het Cursor menu.

3.            Kies Enkele wig onder of Enkele wig boven in het submenu Schema.

Opmerking: u kunt beide schema's aanpassen met behulp van de instellingen voor grootte, kleur en transparantie op het tabblad Cursor van het dialoogvenster Instellingen schermverbetering.

 

Prestatieverbeteringen

Onze geherstructureerde vergrotingsmodule optimaliseert de opstartprestaties en minimaliseert het gebruik van bronnen, waaronder geheugen en processorgebruik. Een ander voordeel van het herontwerp is meer stabiliteit en minder vertragingen. Het resultaat is dat u betere prestaties zult merken met vergrotingsfunctionaliteit en zult profiteren van deze verbeteringen in ZoomText en Fusion 2024.

 

Vereenvoudigde ZoomText en Fusion menu's

De menu's ZoomText (ALT+Z) en Fusion (ALT+F) zijn gereorganiseerd en vereenvoudigd. Het doel is om het voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers makkelijk te maken om de ZoomText en Fusion functies snel te vinden en te gebruiken. Het ZoomText hoofdmenu is teruggebracht van 12 naar 6 items. Voor Fusion is het teruggebracht van 14 naar 7 items.

 

Migratie van ZoomText- en Fusion-instellingen

Wanneer u ZoomText 2024 voor het eerst installeert, worden uw ZoomText 2023 instellingen automatisch gemigreerd naar ZoomText 2024.

Als u een Fusion-gebruiker bent, worden uw ZoomText 2023 vergrotingsspecifieke instellingen automatisch gemigreerd naar Fusion 2024. Uw JAWS-specifieke instellingen worden gemigreerd als u het selectievakje Migreer JAWS instellingen aanvinkt dat verschijnt in het eerste Fusion installatievenster.

 

Veranderingen in de Snelle toegangsbalk

Op basis van feedback van gebruikers hebben we de werking van de Snelle toegangsbalk in ZoomText en Fusion 2024 veranderd. De balk wordt niet langer aan de rechterkant van het scherm gedockt wanneer u ZoomText of Fusion start. De meeste gebruikers gebruiken liever CAPS LOCK+Rechter MUISKLIK om de balk te openen wanneer ze hem nodig hebben. Deze toetsencombinatie werkt als een snelmenu waarmee u snel uw favoriete ZoomText- of Fusion-commando's kunt openen vanaf elke plek op het scherm. Op deze manier hoeft u het vergrote gebied niet te verplaatsen om de ZoomText-commando's te openen.

Door de sneltoetscombinatie te gebruiken, houdt u uw scherm overzichtelijk.

 

App-Lezer

- U kunt nu het muiswieltje gebruiken om te scrollen terwijl u in Tekstweergave bent. Dit zou het makkelijker moeten maken om door uw document te navigeren. U kunt uw muis in het leesveld houden, zonder dat u naar de verticale schuifbalk hoeft te gaan.

- Probleem opgelost bij het gebruik van App-Lezer met Kladblok op Windows 11-systemen. Markeren en volgen waren niet zichtbaar.

- Probleem opgelost waarbij de vergrote weergave beschadigd raakte na het wijzigen van zoomniveaus terwijl Tekstweergave werd uitgevoerd en vervolgens afgesloten.

 

Beeldschermen met hoog dynamisch bereik (HDR)

- Bij het openen van ZoomText of Fusion deactiveren we de HDR-filter op bepaalde HDR-monitoren om de vergrotingsresultaten te verbeteren. Dit kan resulteren in een lichte verschuiving naar meer natuurlijke kleuren. Er verschijnt nu een melding dat de HDR-kleurmodus wordt uitgeschakeld.

 

Andere ZoomText en Fusion wijzigingen

- De geïnstalleerde versies van Fusion, ZoomText en JAWS worden nu getoond in het Fusion Info venster.

- U kunt nu op INSERT+CTRL+WINDOWS Key+V drukken om de Fusion, ZoomText en JAWS versie-informatie naar het klembord te kopiëren, samen met informatie over de huidige applicatie die de focus heeft.

- Installatieprobleem opgelost waarbij het ZoomText splash screen bleef verschijnen na installatie van de software.

- Oplossing voor een probleem waarbij de snelle toegangsbalk bleef verschijnen wanneer deze was ingesteld op Automatisch verbergen. Dit kwam voor bij gebruik van meerdere beeldschermen.

- Probleem opgelost waarbij Fusion de statusbalk in Outlook niet consequent las wanneer u op INSERT+PAGE DOWN drukte.

- Probleem opgelost waarbij ZoomText bleef spreken ondanks dat het geluid was uitgeschakeld bij het starten van de ZoomText Camerafunctie met CTRL+CAPS LOCK+C.

- Probleem opgelost waarbij de muisaanwijzer moeilijk te zien was wanneer deze buiten een Bevroren-beeld venster werd verplaatst.

- Probleem opgelost waarbij configuratiebestanden toegewezen aan sneltoetsen CAPS LOCK+ cijferrijtoetsen 1 tot en met 0 niet werden gemigreerd na het upgraden van de ene grote ZoomText versie naar de andere.

- Probleem opgelost met de positionering van de muisaanwijzer. Standaard is het zo dat als de muisaanwijzer buiten beeld is op een vergroot scherm, u de muis kunt bewegen en de muisaanwijzer in beeld komt. Dit is gebaseerd op de selectie van de muisnavigatie-instelling "Breng aanwijzer in beeld wanneer hij bewogen wordt". Er werd opgemerkt dat ZoomText soms het tegenovergestelde deed en het vergrote scherm naar de huidige aanwijspositie verplaatste. Dit is verholpen.  

- In de compatibiliteitsmodus werd bij gebruik van een zoomniveau van meer dan 1x opgemerkt dat items in vervolgkeuzemenu's of lijsten op 1x werden weergegeven terwijl de rest van het scherm werd vergroot. Dit is verholpen. 

 

JAWS toetsenbordhulp (alleen Fusion)

Toetsenbordhulp voor JAWS-commando's kan in Fusion worden in- en uitgeschakeld via de spraakassistent. Als de toetsenbordhulp is ingeschakeld, kunt u op een toetscombinatie drukken en horen wat deze doet als u JAWS of Fusion uitvoert. Als de toetsenbordhulp uit staat, zal dezelfde toetsencombinatie het commando uitvoeren.

Om de toetsenbordhulp aan of uit te zetten met de spraakassistent, zegt u "Hey Zoomy, wissel toetsenbordhulp" of "Hey Sharky, wissel toetsenbordhulp". U kunt de toetsenbordhulp ook aanzetten door op INSERT+1 te drukken en uitzetten door opnieuw op ESC of INSERT+1 te drukken.

10-11-2023

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.