Oogaandoeningen

Wereldwijd zijn er ongeveer 160 miljoen mensen met een visuele beperking en hebben een zekere mate van slechtziendheid. Slechtziendheid wordt vaak gekenmerkt door een gedeeltelijk gezichtsvermogen zoals wazig zien, vervormd zicht, schaduwen, blinde vlekken of tunnelvisus maar ook blindheid. Als u een oogaandoening heeft zoals diabetische retinopathie, glaucoom, macula degeneratie of retinitis pigmentosa, dan kunt u met hulp van low-vision hulpmiddelen gewoon zelfstandig blijven wonen en activiteiten blijven uitvoeren.

Maculadegeneratie

MaculadegeneratieMaculade generatie is een medische aandoening die vaak geassocieerd wordt met leeftijd (deze aandoening staat ook bekend als “leeftijdgebonden maculaire degeneratie” of LMD). Deze aandoening veroorzaakt afname van de gezichtsscherpte in het centrale gedeelte van het visus.

Lees meer

Glaucoom

GlaucoomGlaucoom is een chronische oogaandoening waarbij de optische zenuw in het oog wordt aangetast, met zichtproblemen tot gevolg. De optische zenuw bevindt zich achter in het oog en zorgt ervoor dat de beelden die de ogen waarnemen naar de hersens worden gestuurd voor interpretatie.

Lees meer

Diabetische Retinopathie

Diabetische RetinopathieDiabetische Retinopathie (afgekort naar DRP) is een complicatie veroorzaakt door diabetes, waarbij de retina (het lichtgevoelige ‘scherm’ achter in het oog) wordt aangetast.

Lees meer

Cataract (Staar)

CataractCataract is een vertroebeling van de ooglens, de vlak achter de pupil ligt. De ooglens bestaat voornamelijk uit water en eiwitten. De eiwitten zijn zo gerangschikt dat de ooglens schoon blijft en er licht doorheen kan.

Lees meer

Retinitis Pigmentosa

Retinitis PigmentosaRetinitis Pigmentosa is een erfelijke aandoening die beide ogen beïnvloed. Als het in één oog begint, zal deze aandoening binnen enkele jaren ook het andere oog aantasten.

Lees meer

Blindheid

BlindheidBlindheid verwijst in letterlijke zin naar personen die helemaal niets zien. Sommige blinden hebben een beperkte capaciteit om te zien met het gebruik van hulpmiddelen of kunnen licht of een lichtbron onderscheiden.

Lees meer

De Ziekte van Wagner

De ziekte van WagnerDe Ziekte van Wagner is een zeldzame erfelijke afwijking die progressieve slechtziendheid tot gevolg heeft. Bij mensen met de Ziekte van Wagner wordt het netvlies (het lichtdoorlatende ‘scherm’ achter in het oog) dun en raakt uiteindelijk los van het oog.

Lees meer

De Ziekte van Graves

de Ziekte van GravesDe Ziekte van Graves is een auto-immuunziekte waarbij de schildklier overactief is en grote hoeveelheden hormonen produceert. Hierdoor worden diverse gezondheidsproblemen veroorzaakt. Kenmerkend zijn een hoge hartslag en gewichtsverlies.

Lees meer

Strabisme

StrabismeStrabisme is een oogaandoening waarbij de ogen niet correct zijn uitgelijnd en in verschillende richtingen wijzen, beter bekend als scheelzien. Een oog kan recht vooruit kijken, terwijl de andere naar binnen, buiten, boven of beneden wijst.

Lees meer

Oogtumoren

OogtumorenOogtumoren zijn tumoren (gezwellen) in het oog. Zij komen niet vaak voor, maar wanneer ze er zijn, groeien ze vaak op het gekleurde deel van het oog, genoemd de iris,

Lees meer

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.