Oogtumoren

Wat is Oogtumoren?

Ontdek welk hulpmiddel het best bij deze oogaandoening past

Oogtumoren zijn tumoren (gezwellen) in het oog. Zij komen niet vaak voor, maar wanneer ze er zijn, groeien ze vaak op het gekleurde deel van het oog, genoemd de iris, of achter in het ook. Onbehandeld kunnen ze niet alleen het zicht ernstig bedreigen, maar ook uw leven. Veel oogtumoren tonen geen symptomen in de beginfase maar symptomen komen voor wanneer de tumor of tumoren groeien. Een snelle diagnose and goede behandeling zijn essentieel in het behandelen van oogtumoren.

 

Bekijk onze hulpmiddelen voor oogtumoren.

 

Wat zijn de symptomen van oogtumoren

De symptomen van oogtumoren verschillen per type tumor en de locatie van de betreffende tumor in het oog, maar kunnen onder meer zijn:

-        wazig zicht
-        blinde vlekken
-        verminderde zicht aan de zijkanten
-        witte pupillen
-        strabismus
-        rode ogen
-        pijn in de ogen
-        acute en totale blindheid

 

Oogtumoren
Normaal zicht vs. Oogtumoren

 

Wat kunt u verwachten van oogtumoren

Er zijn veel behandelmethodes voor oogtumoren. Deze varieren van laser therapie of radiotherapie tot het verwijderen van de tumor in zelf, in extreme gevallen, het verwijderen van het oog, afhankelijk van de grootte, type en locatie van de tumor.

 

Meer informatie over oogtumoren

Er is uitgebreide informatie beschikbaar over oogtumoren. Deze informatie is bedoeld om u te informeren over de meest belangrijke aspecten van deze oogaandoening en is niet bedoeld als vervanging van de informatie die u van uw arts of oogspecialist ontvangt. Links naar websites met meer informatie worden gegeven, alsmede informatie over hulpmiddelen die u kunnen helpen wanneer er is vastgesteld dat u oogtumoren heeft.

Het internet biedt uitgebreide informatie over oogtumoren en de meeste landen hebben één of meer verenigingen of steungroepen voor mensen die oogtumoren hebben. Onze aanbevolen hulpmiddelen voor oogtumoren kunt u terugvinden onder de tab “Hulpmiddelen”.


Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.