Wat is Blindheid?

Ontdek welk hulpmiddel het best bij deze oogaandoening past

Blindheid verwijst in letterlijke zin naar personen die helemaal niets zien. Sommige blinden hebben een beperkte capaciteit om te zien met het gebruik van hulpmiddelen of kunnen licht of een lichtbron onderscheiden. Iedereen die blind is ervaart een grote beperking in het zicht. Blindheid kan het gevolg zijn van een groot aantal oorzaken; de meest voorkomende oorzaken zijn staar, Glaucoom, Maculadegeneratie en Diabetische Retinopathie.

 

Wereldwijd zijn er tussen 300 en 400 miljoen mensen die een oogaandoening in welke vorm dan ook hebben. Van deze groep zijn ongeveer 50 miljoen mensen volledig blind, waarvan bijna 85% in derdewereldlanden. 80% van blindheid komt voor bij mensen van 50 jaar of ouder.

 

Bekijk onze hulpmiddelen voor blindheid.

 

Wat zijn de symptomen van blindheid

Symptomen van blindheid kunnen zijn:

-        gevoelige ogen
-        bewust zijn van de ogen
-        aangezichtspijn
-        vocht uit de ogen
-        pijn in de ogen

 

Blindheid
Normaal zicht vs. Blindheid

 

Wat kunt u verwachten van blindheid

Het niveau van blindheid en de mogelijkheden om het zicht te herstellen zijn afhankelijk van de oorzaak van de blindheid. In sommige gevallen, zoals bij staar, kan een operatie helpen om het zicht geheel of gedeeltelijk te herstellen. In andere gevallen is blindheid permanent en onomkeerbaar. Mensen die blind worden hebben vaak herscholing en reorganisatie van hun gewoonten nodig om hen te leren alledaagse taken op een andere manier te verrichten. Er zijn ontelbaar blinden die, ondanks soms significante beperkingen, toch volle en rijke levens leiden.

 

Meer informatie over blindheid

Er is uitgebreide informatie beschikbaar over blindheid. Deze informatie is bedoeld om u te informeren over de meest belangrijke aspecten van deze oogaandoening en is niet bedoeld als vervanging van de informatie die u van uw arts of oogspecialist ontvangt. Links naar websites met meer informatie worden gegeven, alsmede informatie over hulpmiddelen die u kunnen helpen wanneer er is vastgesteld dat u blind bent.

Het internet biedt uitgebreide informatie over blindheid en de meeste landen hebben één of meer verenigingen of steungroepen voor mensen die blind zijn. Onze aanbevolen hulpmiddelen voor blindheid kunt u terugvinden onder de tab “Hulpmiddelen”.

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.