Overstappen van Windows 7 naar Windows 10

Windows 7 naar Windows 10
In het kort
Heeft u Windows 7? Dan is dit bericht voor u! Als u al gebruik maakt van Windows 8.1 of Windows 10 dan hoeft u niet verder te lezen.
Hoe controleer ik welke Windows versie ik heb?
Open het programma “Uitvoeren” door te drukken op Windows Toets + R. Typ dan in het opgekomen ’’Uitvoeren” venster, het commando winver

Microsoft heeft besloten om op 14 januari 2020,  Windows 7 niet meer te ondersteunen.
Een computer met Windows 7 blijft wel werken, maar u loopt een groter risico op virussen. De hulpmiddelen software zal ook niet verder ontwikkeld worden voor Windows 7.
Ons advies is om over te stappen naar Windows 10 om veilig te kunnen blijven werken en ondersteuning te krijgen.
Optelec helpt u bij het aanvragen van een upgrade van de  hulpmiddelensoftware, indien uw versie nog niet voor Windows 10 geschikt is.
Bij de overstap van Windows 7 naar Windows 10 kan Optelec niet helpen. Wij adviseren om contact op te nemen met iemand in uw omgeving die daarbij kan helpen.  Bijvoorbeeld een computerhulp, computerwinkel, ...
Hieronder hebben wij voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht u vraag nog niet beantwoord zijn stel deze dan per e-mail, via het volgende e-mailadres: support@optelec.be.
Waarom moet ik iets doen?
Als de ondersteuning voor een systeem stopt, dan krijgt het systeem geen beveiligingsupdates. Het is dan niet veilig om de computer nog te gebruiken. Tenzij het apparaat niet verbonden is met internet.
Hoe krijg ik Windows 10 op mijn computer?
Er zijn twee opties:
1.    Installeer Windows 10 op uw bestaande computer.
2.    Schaf een nieuwe computer aan.
1.    Windows 10 installeren op uw bestaande computer
Is de computer nu al traag en heeft het moeite met bepaalde programma's? Dan is Windows 7 bijwerken naar Windows 10 een slecht idee. Kies dan liever voor een nieuwe computer. Laat u informeren door iemand die daar ervaring mee heeft.
Bij het upgraden van Windows 7 naar Windows 10 worden 2 keuzes gegeven.
1: Upgrade: uw programma en bestanden worden bewaard en zullen meegaan naar Windows 10 Deze keuze wordt niet geadviseerd, omdat sommige programma’s niet goed zullen werken, uw computer onnodig traag kan worden en problemen kan geven met uw hulpmiddelensoftware.
2: Nieuwe installatie: een schone Windows 10 versie zal geïnstalleerd worden. Alle programma’s en bestanden die op Windows 7 stonden zullen verwijderd worden.
Bij gebruik van deze keuze is het dus nodig om uw belangrijke gegevens van tevoren extern te bewaren. Ook is het nodig.om de programma’s die u gebruikt opnieuw te installeren.
2.    Schaf een nieuwe computer aan
Gaat de computer al een aantal jaren mee, dan is dit het moment om na te denken over een nieuwe computer.
Aan welke eisen moet mijn computer voldoen?
Voor de goede werking van de hulpmiddelensoftware, dient uw computer aan onderstaande systeemeisen te voldoen. Dit is een richtlijn.

Windows versie: Windows 10

Processor: Intel i5 2e generatie of i3 zesde generatie of krachtiger.

Intern geheugen: 8 GB

Videokaart: één enkele videokaart met ondersteuning voor Direct X 10
Een laptop of computer met een dubbele videochip, waarbij één van beiden niet in de BIOS kan worden uitgeschakeld, wordt afgeraden omdat het omschakelen tot problemen bij de hulpmiddelensoftware kan leiden.

Opslag: 15 GB vrije ruimte op een harde schijf of SSD.
Het gebruik van een SSD heeft de volgende voordelen te opzichte van een conventionele hard schijf: start sneller Windows en programma’s op, is stiller en energiezuiniger.
Als u een nieuwe computer koopt kunnen er programma’s op staan die niet met hulpmiddelensoftware samenwerken. Als een computer voldoet aan de systeemeisen, dan zegt dat niets over de toegankelijkheid van programma’s met hulpmiddelensoftware.
Aan deze systeemeisen kunnen geen rechten worden ontleend.

Welke versie van de hulpmiddelensoftware is minimaal nodig voor Windows 10?
Omdat voor Windows 10 ieder jaar meestal twee grote updates worden uitgebracht is het advies om navraag te doen of u in aanmerking kan komen voor een nieuwe versie of een softwareonderhoudscontract (SMA) voor de hulpmiddelensoftware. Met een SMA kunt u dan altijd gebruik maken van de nieuwste versie van uw hulpmiddelen software. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.
Dolphin Supernova of Schermlezer V17 of hoger
GuideConnect (Alle oude versies van Guide worden niet ondersteund onder Windows 10)
ZoomText 2018 of hoger
JAWS 2018 of hoger
Fusion 2018 of hoger

Dolphin V16, JAWS 18, Fusion 11 en ZoomText 11 waren bij uitkomen geschikt voor Windows 10 maar geeft in de huidige Windows 10 versie teveel problemen, waardoor deze versies niet kunnen worden geadviseerd.

Hoe kom ik aan een download van mijn hulpmiddelensoftware?
Onderstaand een lijst van downloads van de hulpmiddelensoftware. Controleer goed welke versie u moet downloaden en kunt gebruiken met uw huidige licentie.
Dit kunt u controleren door de volledige naam te achterhalen van uw huidige versie. Op uw bureaublad moet een snelkoppeling staan met de volledige naam van het programma. Neem bij twijfel contact op met Optelec.
Dolphin Supernova of Schermlezer
Supernova V18
Supernova Vergroting/Schermlezer 18
Supernova Vergroting 18
Supernova Vergroting/spraak 18
Dolphin Schermlezer 18
Supernova V17
Supernova Vergroting/Schermlezer 17
Supernova Vergroting 17
Supernova Vergroting/spraak 17
Dolphin Schermlezer 17

ZoomText, JAWS en Fusion
ZoomText 2019
ZoomText 2018
JAWS 2019
JAWS 2018
Fusion 2019
Fusion 2018
Kan Optelec helpen bij het installeren van de hulpmiddelensoftware?
Advies via telefoon en per e-mail is gratis.
Lukt het niet om zelf of door iemand anders de hulpmiddelensoftware geïnstalleerd te krijgen? Dan kunnen wij door middel van een ‘Hulp op afstand’ uw computer overnemen. Uw hulpmiddelensoftware kan dan op afstand geïnstalleerd worden voor een vast bedrag van €60. Installatie door een monteur aan huis kost €120.
Welke programma’s adviseert Optelec voor samenwerking met de hulpmiddelensoftware?
Optelec heeft de beste ervaring met onderstaande software i.c.m. met de hulpmiddelensoftware.
E-mail: Outlook 2013, 2016, 2019 en Office 365
Tekstverwerker: Wordpad, Word 2013, 2016, 2019 en Office 365
Lezen van PDF: Adobe Reader DC
Internet: Google Chrome
Heeft u vragen neem dan contact op: support@optelec.be.

 

13-01-2020

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.