World Sight Day 2015: Eye Care For All

World Sight Day 2015

Vandaag is World Sight Day, de dag dat we speciale aandacht geven aan onze ogen. Wereldwijd zijn er zo’n 285 miljoen mensen met een visuele beperking en dit aantal zal blijven groeien doordat we steeds ouder worden. Gelukkig kunnen de meeste visuele problemen behandeld of voorkomen worden.

World Sight Day is een internationale dag waarop aandacht gegeven wordt aan blindheid en slechtziendheid. Het thema van World Sight Day 2015 is “Eye Care For All”.

In veel landen is oogzorg goed geregeld. Maar niet overal. Maar liefst 90% van de visueel beperkten leeft in ontwikkelingslanden, zonder toegang tot informatie en behandelingen. Het schrijnende hieraan is dat 80% van slechtziendheid wel te vermijden is (d.w.z. te voorkomen en/of te behandelen). Dit betekent dat 4 van de 5 mensen een oogaandoening heeft die te voorkomen is!

Een ander aandachtspunt is dat ongeveer 65% van alle mensen die slechtziend zijn, 50 jaar of ouder is. Omdat de bevolking in veel landen ouder wordt, lopen er steeds meer mensen het risico om een leeftijdsgerelateerde oogaandoening te krijgen. Veel van deze aandoeningen kunnen worden voorkomen, als ze maar tijdig geconstateerd en goed behandeld worden.

Om hier aandacht aan te geven worden wereldwijd activiteiten georganiseerd. Vergeet dus niet om te kijken welke activiteiten er bij u in de buurt plaatsvinden.

08-10-2015

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.