Freedom Scientific USA en Optelec bundelen krachten in dienstverlening voor blinden en slechtzienden

Barendrecht, 16 november 2015 

 

Barendrecht, Nederland - Freedom Scientific USA en Optelec kondigen vandaag hun fusie aan, waardoor ze ’s werelds grootste leverancier van ondersteunende technologie voor blinden en slechtzienden zijn geworden. De twee bedrijven kennen een lange geschiedenis in het ontwikkelen van innovatieve technologische oplossingen voor visueel gehandicapten. Dankzij de producten van beide bedrijven kunnen blinden en slechtzienden zich maximaal ontwikkelen, zodat het voor hen mogelijk is een opleiding te volgen, een baan en een succesvolle carrière te hebben en een onafhankelijker leven te krijgen.

“Samen hebben we het breedste productportfolio in onze branche en kunnen we onze klanten optimaal ondersteunen, waar ook ter wereld”, aldus John Blake, CEO van Freedom Scientific USA. “Na de fusie kan het bedrijf haar klanten een breed productassortiment aanbieden van bekende merken. Denk daarbij aan producten zoals elektronische leesloepen, toepassingen die teksten kunnen voorlezen, brailleleesregels en de meest gebruikte schermleessoftware, JAWS® voor Windows.”

“Onze medewerkers zijn enthousiast over de mogelijkheden die voortvloeien uit deze fusie en kijken uit naar de nieuwe samenwerking. Gezamenlijk zullen we ons blijven inzetten voor innovatieve oplossingen, training en support voor een zo breed mogelijk publiek van blinde en slechtziende gebruikers”, zegt Maarten Bosch, CEO van Optelec.

Beide bedrijven zijn onlangs overgenomen door Vector Capital, een in San Francisco gevestigde investeringsmaatschappij die investeert in vooraanstaande wereldwijde technologische ondernemingen.

“We zijn blij de twee meest toonaangevende bedrijven samen te voegen tot een wereldwijde aanbieder van uiteenlopende technologische oplossingen voor de slechtziende en blinde gemeenschap”, aldus Andy Fishman, Managing Director van Vector Capital. “De nieuwe combinatie maakt verdere investeringen, klantondersteuning en groei mogelijk.”

Het nieuwe bedrijf zal behalve het huidige productportfolio ook de afzonderlijke merken Freedom Scientific en Optelec blijven houden. Beide merken zullen door integratie ertoe bijdragen dat er in de toekomst nieuwe klantvoordelen gerealiseerd worden.

 

Freedom Scientific

Freedom Scientific is een wereldwijd toonaangevende leverancier van ondersteunende technologische producten voor mensen met een visuele beperking. Freedom Scientific heeft haar hoofdkantoor in St. Petersburg, Verenigde Staten, en een vestiging in Zwitserland. De producten zijn in 24 talen beschikbaar en worden in meer dan 70 landen aangeboden. Voor meer informatie, ga naar www.FreedomScientific.com.

Mediacontact:
Brad Davis
Email: info@FreedomScientific.com
Telefoon: +1 (800) 444-4443 / +1 (727) 803-8000

 

Optelec

Optelec is wereldwijd een vooraanstaande distributeur en fabrikant van optische en elektronische hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Optelec heeft haar hoofdkantoor in Barendrecht en vestigingen in de Verenigde Staten, België, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en heeft een wereldwijd distributienetwerk in meer dan 70 landen. Voor meer informatie, ga naar www.optelec.com.

Mediacontact:
Tom Nimmegeers 
Email: info@optelec.be 
Telefoon: 050/35.75.55  

 

Vector Capital

Vector Capital is een vooraanstaande private-equityonderneming met meer dan 2,5 miljard dollar in haar portfolio die zich specialiseert in transformatieve investeringen in gevestigde technologiebedrijven. Vector werkt actief samen met managementteams om nieuwe financiële en businessstrategieën te bedenken en uit te voeren, die de competitieve positie van deze bedrijven aanzienlijk verbetert en de waarde voor werknemers, klanten en aandeelhouders vergroot. Tot Vectors belangrijke investeringen behoren Aladdin Knowledge Systems, Allegro Development, Cambium Networks, Certara, ChyronHego, CollabNet, Corel, IPVALUE Management, LANDesk Software, Niku, Gerber Scientific, RAE Systems, Register.com, Saba Software, SafeNet, Technicolor, Teletrac, Tidel, Triton Digital, WatchGuard Technologies en WinZip. Voor meer informatie, ga naar www.vectorcapital.com.

Mediacontact:
Jonathan Gasthalter/John Christiansen
Sard Verbinnen & Co 
Telefoon: +1 (212) 687-8080 / +1 (415) 618-8750

 

16-11-2015

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.