Vergrootglas

Wat is een vergrootglas?

Een vergrootglas is een hulpmiddel voor slechtziende mensen voor het lezen van teksten of het bekijken van foto’s. Wanneer u behoefte heeft aan vergroting, kan een vergrootglas helpen om beter te kunnen lezen. Optelec biedt een breed assortiment vergrootglazen. Deze vergrootglazen beschikken over hoge kwaliteit kunststof lenzen, zijn krasbestendig, hebben ingebouwde LED-verlichting en geven altijd scherp beeld.

Vergrootglas met standaard

Een vergrootglas met standaard, ook wel standloep genoemd, heeft een handige standaard onder de lens. Deze vergrootglazen zijn ideaal om grotere stukken tekst te lezen. Het vergrootglas wordt op de tekst gezet, waardoor men minder vermoeid raakt bij het gebruik. Ook is de afstand tussen de tekst en het vergrootglas altijd optimaal. Voor mensen met trillende handen is dit vergrootglas dan ook uitermate geschikt. Daarnaast beschikken deze vergrootglazen over ingebouwde LED-verlichting, zodat u altijd goed licht heeft, waar u ook bent. Deze vergrootglazen zijn beschikbaar met een vergroting van 3x tot 15x.

Vergrootglas tijdens gebruik

Vergrootglas op zakformaat

Een vergrootglas op zakformaat, ook wel zakloep genoemd, kunt u in uw tas stoppen en overal mee naartoe nemen. Deze vergrootglazen zijn klein en licht genoeg om makkelijk mee te nemen en iets snel te lezen, zowel binnen -als buitenshuis. Ook deze vergrootglazen hebben ingebouwde LED-verlichting, zodat hetgeen u wilt bekijken altijd goed verlicht is. Deze vergrootglazen zijn beschikbaar met een vergroting van 2.5x tot 15x.

Welke vergroting heb ik nodig?

Het kan lastig zijn om de juiste vergroting te vinden. De juiste keuze is afhankelijk van de grootte van de tekst of het object dat u wilt bekijken en uw zichtvermogen. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Voor persoonlijk advies kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 050-35 75 55 of een e-mail te sturen aan info@optelec.be.

Hoe kan ik in bezit komen van een vergrootglas?

Helaas kunt u geen tegemoetkoming krijgen voor een optisch vergrootglas. Wanneer u een vergrootglas privé wilt aanschaffen, dan kunt u deze bestellen in onze webshop of u kunt ons bellen op telefoonnummer: 050-35 75 55.

Wilt u een vergrootglas thuis uitproberen?  

Dat kan! Een optisch vergrootglas kunt u 14 dagen vrijblijvend thuis uitproberen. Indien het vergrootglas of de mate van vergroting niet bevalt, kunt u deze retourneren of omruilen.  

Bekijk Optelec’s vergrootglazen met standaard  en vergrootglazen op zakformaat

Bekijk alle optische hulpmiddelen voor vergroting 

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.