Veiligheidsprobleem Europese stekker

Veiligheidsprobleem Europese stekker

Bij de stekker die is geleverd bij de Optelec Compact elektronische handloep Compact Mini, Compact+, Compact 4 HD en Compact 5 HD hebben wij een mogelijk veiligheidsprobleem ontdekt.  

Er is een hele geringe kans dat de stekker afbreekt en dat er een deel in het stopcontact of in de stekkerdoos achterblijft. In dat geval is er een geleidend onderdeel van deze stekker bloot gelegd. Het aanraken van dit onderdeel kan leiden tot een elektrische schok.

Omdat kwaliteit en productveiligheid erg belangrijk voor ons zijn, willen we een mogelijke onveilige situatie voorkomen met deze stekker. Inmiddels heeft de fabrikant van dit onderdeel de veiligheid van deze stekker verbeterd. In de nieuwe stekker kan dit geleidende deel niet meer worden blootgelegd.

Lees deze waarschuwing aandachtig en vervang uw huidige stekker meteen met de nieuwe verbeterde stekker volgens de bijgevoegde instructies en test of deze goed is vervangen.

U kunt de stekker ook naar ons opsturen (wij zullen u de porto kosten vergoeden) of breng deze naar ons Optelec kantoor in Brugge, waar wij de oude stekker kunnen vervangen voor een nieuwe stekker.

Onze excuses voor het ongemak, en wij willen u danken voor de medewerking. 

 

Identificeer uw stekker

Stap 1: Verwijder de stekker zoals te zien in onderstaande afbeeldingen. Druk op de verwijderingsknop van de stekker. Haal dan de stekker eruit door deze uit de adapter te trekken.


Stap 2: Bekijk de achterkant van de stekker en vergelijk het met onderstaande afbeeldingen.

Onveilige stekker

Veilige stekker

Stap 3: Als er een zwarte schroef te zien is in het midden van de achterkant van de stekker, dan betreft het een onveilige stekker (zie linker afbeelding). In dit geval mag u de huidige stekker niet meer gebruiken en moet u deze omwisselen voor een nieuwe.
Een veilige stekker heeft geen zichtbare schroef en hoeft niet verwisseld te worden (zie rechter afbeelding).  

U kunt ook aan het serienummer zien of uw stekker onveilig is. Lees meer over de serienummers.

 

Meer informatie

Instructies voor het verwisselen van de stekker
Officiële brief - Veiligheidsprobleem Europese stekker

Telefoon: 050/357555