Optelec steunt FORCE in Afrika

In Afrika groeit het aantal visueel gehandicapten door ziekte, armoede en gebrek aan kennis over de aandoeningen en hoe ermee om te gaan. De stichting FORCE zet zich in om blinde en slechtziende kinderen en volwassenen te voorzien van oplossingen waardoor ook zij kunnen lezen en leren. Net als Optelec wil FORCE de wereld van de gedrukte tekst toegankelijk maken voor blinden en slechtzienden. Zo kunnen volwassenen het laatste nieuws volgen en hebben zij toegang tot informatie in een vorm die ze kunnen lezen. Zo kunnen schoolkinderen hun schoolboeken lezen en gaat ook “Harry Potter” in hun verbeeldingswereld leven.

Het is belangrijk dat elk kind toegang heeft tot educatie. Met hulp van FORCE is er op de Illulaschool in Eldoret (West-Kenia) een slaapzaal bij de school gebouwd waar visueel gehandicapte kinderen opgenomen kunnen worden. De intentie is dat de Illulaschool zal uitgroeien tot het belangrijkste centrum van activiteiten voor visueel gehandicapten in dit gebied.

Ook Optelec doet mee aan dit project. Wij hebben de Illulaschool FarViews* geschonken. Dit is een mobiele beeldschermloep waarmee teksten van dichtbij en veraf gelezen kunnen worden. Mede door deze loepen hebben de kinderen weer toegang tot scholing en vervolg onderwijs, waardoor ze de kans krijgen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Help ook mee! 
Wilt u het werk van FORCE ook helpen? Via hun website kunt u geld doneren zodat de stichting het leven van blinden en slechtzienden in ontwikkelingslanden verder kan verbeteren.

* De FarView is niet meer beschikbaar.

 

13-05-2015

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.