Gewoon lezen met de Traveller HD

Nieuwe mobiele beeldschermloep Optelec Traveller HD

Optelec introduceert de Traveller HD, een nieuw soort leestablet waarmee slechtzienden gedrukte teksten kunnen lezen. De Traveller HD toont teksten in scherpe, vergrote letters en in hoog contrast, waardoor het makkelijker te lezen is. Het scherm kan horizontaal bewogen worden, om het lezen nog aangenamer te maken.

Wereldwijd zijn er zo'n 285 miljoen mensen met een oogaandoening. Wanneer we ouder worden, krijgen we meer last van onze ogen en wordt het zicht slechter. Mensen met een oogaandoening zoals diabetische retinopathie, glaucoom, macula degeneratie, of retinitis pigmentosa kunnen nog steeds onafhankelijk leven met behulp van bijvoorbeeld een leestablet.

De Optelec Traveller HD is ontwikkeld in samenwerking met mensen met een oogaandoening. “Onze klanten wilden graag een leestablet met een groot scherm, dat nog steeds makkelijk mee te nemen is.  De Traveller HD vult de leegte tussen de beeldschermloepen en de mobiele beeldschermloepen. Het is de eerste elektronische loep die klein genoeg is om mee te nemen naar school, werk en op vakantie, maar groot genoeg om gemakkelijk brieven, tijdschriften en kranten mee te lezen. We hebben de Traveller HD al op een paar grote shows laten zien, waar deze erg enthousiast werd ontvangen.” zegt Maarten Bosch, CEO van Optelec.

De Traveller HD beschikt over een uniek Slide & Read mechanisme. Hierdoor voelt het lezen veel natuurlijker aan, vooral voor mensen die het lastig vinden om de handen stil te houden. Het grote scherm glijdt soepel over de tekstregels en toont de vergrote woorden op het scherm. Door het scherm heen en weer te schuiven is het gemakkelijker om de woorden te herkennen, waardoor het lezen beter gaat.

Ga naar de product pagina van de Traveller HD

30-09-2015

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.