Hoe kan een beeldschermloep een kind helpen?

Sight Savers America en Optelec hebben de laatste jaren samengewerkt om gratis MultiViews te leveren aan slechtziende kinderen. Sight Savers America is een nonprofit organisatie die kinderen helpt aan oog tests, brillen, hulpmiddelen en verdere oogzorg zodat elk kind zijn of haar beste visus bereikt.

Al 112 kinderen hebben de MultiView thuis in ontvangst mogen nemen. Met behulp van een camera vergroot de MultiView teksten en objecten die dichtbij of ver weg staan zodat ze beter te lezen zijn. Één jaar later hebben de ouders van deze kinderen meegedaan aan een enquête om te zien of de MultiView inderdaad een goed hulpmiddel was. Uit dit onderzoek bleek dat 63 van de 65 kinderen een betere leesvaardigheid toonde, en 81 van de 81 kinderen hogere cijfers hebben gehaald op school. We zijn erg enthousiast over deze resultaten en willen dan ook graag een video laten zien van een kind wiens leven drastisch is verbeterd.

De achtjarige Laci uit San Antonio, Texas, is één van de kinderen die een MultiView heeft gekregen. Al na een aantal weken las zij veel sneller en kon zij haar huiswerk gemakkelijker maken. In onderstaande video laat Laci zien hoe goed ze met haar MultiView kan werken:

 

We hopen dat u geïnspireerd bent geraakt door onze samenwerking met Sight Savers America. Voor meer informatie over hun projecten kunt u terecht op hun website, of bekijk onderstaande video: 

11-02-2015

Telefoon: 050/357555

Door op verzend te klikken bevestigt u de Privacy policy te hebben gelezen en begrepen.